Hudvård
för män

Hudens anatomiska uppbyggnad är densamma hos män och kvinnor, men skillnader i hormonpåverkan gör att huden hos män ofta är något tjockare och har en högre talgproduktion. Många män har en så kallad normal eller tålig hudtyp, dvs en något mer motståndskraftig hud med större porer. Det är dock viktigt att komma ihåg att huden kan variera mycket från person till person, så utgångspunkten för professionell hudvård är alltid individen och dess hud och hudtyp. Det finns förstås också många män som har en känslig hud eller besväras av torrhet. Hudens tillstånd kan även variera efter årstid och vad man utsätter den för.

Exuviance produkter och behandlingar anpassas till hudens behov

Hudtyp och eventuella hudproblem är alltså mycket individuellt och varierar från person till person. Någon har en mer fet hud, andra har en torr tendens. En del lider av acne eller har drabbats av pigmentfläckar. Därför är det viktigt att hudvårdsprodukter och behandlingar är anpassade till just dig och dina behov. Ju mer du skräddarsyr din hudvård och regelbundet uppdaterar den, desto snabbare och bättre resultat kan du uppnå.

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Hos en hudterapet får du veta vilken typ av hud du har, liksom vilket tillstånd det skick din hud är i. Hudterapeuten kommer att ge produktrekommendationer speciellt anpassade för dig. Det är ovärderligt att få produkter som passar perfekt till din hudtyp. Kombinera med regelbundna ansiktsbehandlingar på hudvårdssalong – som djuprengör, reparerar och gör huden mer motståndkraftig mot påfrestningar.

Rengöring, exfoliering, återfuktning och skydd

För ett fräscht utseende är daglig vård av huden lika viktigt som vård av övriga kroppen. Genom att rengöra, exfoliera (ta bort döda hudceller), återfukta och beskydda huden med effektiva produkter hålls den i god kondition och ålderstecken fördröjs.

Rengör: Att rengöra huden från överskottsfett och föroreningar som samlas under en dag ger en klarare och fräschare hud. Använd en till ansiktet anpassad tvålfri rengöringprodukt.
Exfoliera: Exfoliering tar bort döda hudceller, rengör porerna på djupet och minimerar därmed både torrhet och uppkomsten av acne och pormaskar. Alla produkter från Exuviance har en lätt exfolierande effekt. Behandla gärna huden på en hudvårdssalong då och då, för en intensivare effekt.
Återfukta: Hudens naturliga fuktinnehåll minskar vid utomhusvistelse, kallt klimat, vid solexponering, efter dusch/bad och med åldern. Det är därför viktigt att dagligen återställa hudens fuktbalans med en kräm, lotion eller gel som inte bara återfuktar ytligt och för stunden.
Beskydda: Den främsta orsaken till rynkor är solexponering. En dagkräm med solskyddfaktor skyddar huden mot skadlig strålning, pigmentfläckar och för tidigt åldrande.

Tänk på

  • Undvik starka tvålar vid rengöring av huden, de kan orsaka uttorkning och irritation.
  • Använd skonsamma produkter i samband med rakning eftersom huden blir mer känslig efteråt.
  • Prova Exuviance Purifying Cleansing gel som rakgel, den ger ett krämigt lödder och minskar effektivt uppkomsten av ingrodda hår.
  • Använd en dagprodukt med solskyddsfaktor – skyddar mot ålderstecken och allvarliga skador orsakade av solen.