Exuviance keratosis pilaris-behandling

Exuviance behandlingar och produkter med AHA och PHA har en peelande, mjukgörande och fuktgivande effekt som kan minska problemet med kosmetiskt besvärande knottror på överarmar, lår och kinder, Keratosis Pilaris.

AHA-peeling kan fås hos speciellt utbildade hudterapeuter eller hudläkare och kombineras med lämpliga hudvårdande produkter för hemmabruk. AHA och PHA har förutom de exfolierande och fuktgivande egenskaperna en rad andra positiva egenskaper för huden. Hudens elasticitet, fyllighet och hudton förbättras. Hudvårdande behandlingar kan inte ta bort orsaken till problemet, men minimerar uppkomsten så länge behandlingen pågår. Ibland är problemet så kraftigt att en högre koncentration av AHA är nödvändig än vad som kan ges hos en hudterapeut. De rekommenderar då dig vidare till hudläkare som erbjuder högre koncentration av AHA-peeling.

Svårare fall rekommenderas alltid att uppsöka läkare.

Tänk på

  • Att få bukt med keratosis pilaris kräver en aktiv insats från både hudterapeutens och kundens sida. Problemen försvinner inte över en natt. Använd rekommenderade produkter hemma regelbundet. En behandling startar på salongen och avslutas hemma!
  • Uppge alltid till din hudterapeut om du använder receptbelagda, men också ej receptbelagda, läkemedel. En del läkemedel gör huden extra torr och känslig och behandling samt produktrekommendationer kan behöva anpassas till detta.
  • Undvik att peta och klämma på knottrorna då inflammation och ärrbildning kan uppstå.

På våra sidor om hudproblem kan du lära dig mer om Keratosis Pilaris

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram

Exuviance produkter vid Keratosis Pilaris