En professionell ansiktsbehandling på hudvårdssalong ska, förutom avkoppling och välbefinnande, ge en förbättring av huden på något sätt. En ansiktsbehandling ses ofta som en lyx i tillvaron som man ska ”unna sig”, men med filosofin bakom Exuviance handlar det om en sund vana snarare än lyx.

Att ta hand om sin hud är lika naturligt som att sköta håret och ta hand om kroppen i övrigt. Många provar sig fram och testar många olika produkter men upplever problem med huden som de inte får bukt med på egen hand. Med hjälp av speciellt utbildade hudterapeuter som kan ge dig och din hud det den behöver, får du en sund hud. En ansiktsbehandling är också en skön och avkopplande upplevelse.

Även hud som är ”problemfri” mår gott av skräddarsydda råd och regelbundna ansiktsbehandlingar för att bibehålla sin fina kvalitet och motverka ålderstecken.


Exuviance behandling på salong

Med en professionell Exuviance behandling får du inte bara en avancerad behandling med dokumenterad effekt utan också en stunds skön avkoppling! Exuviance erbjuder flera olika typer av AHA-peelingar och en retionol peeling. 
Redan efter en Exuviance behandling fås en uppfräschande effekt, men bäst resultat fås efter en serie behandlingar. Hudstrukturen blir jämnare, spänsten förnyas och hudens fuktbindande substanser stimuleras. Resultatet blir en mer välmående hud och ett yngre, fräschare utseende.

Dokumenterat effektivt

Exuviance blev banbrytande när de utvecklade den första standardiserade peelingbehandlingen med glykolsyra (AHA) samt effektiva AHA-produkter under 80-talet. Grundarna av Exuviance, Dr. Eugene Van Scott och Dr. Yu, är internationellt erkända pionjärer inom området kosmetisk dermatologi. De skapade och innehar originalpatentet till den första AHA-peelingen. Deras forskning och kliniska erfarenheter har visat att AHA:er med fördel kan användas vid behandling av en rad olika hudproblem som t.ex. ålderstecken, torr hud, akne och pigmentfläckar. Sedan dess har man även utvecklat en unik peeling med retinol.


Professionellt och skräddarsytt - för alla hudtyper

Exuviance behandlingar är utvecklade för att passa alla hudtyper, även känslig hud. En Exuviance behandling fås hos speciellt utbildade hudterapeuter, som skräddarsyr behandlingen till just din hudtyp och eventuellt problem. Behandlingar kan göras i såväl ansikte som på kropp, på händer och fötter.

Exuviance behandlingar – tillsammans med daglig användning av hudvårdsprodukter från Exuviance – förbättrar oregelbundenheter i huden som t.ex. fina linjer och rynkor, ojämn pigmentering och torrhet samt minskar uppkomsten av akne. Men även hud som är problemfri har gott av att få regelbundna behandlingar för att hålla huden fin och motverka uppkomsten av ålderstecken och torrhet.


Hur fungerar Exuviance peelingar?

Exuviance professionella peelingbehandlingar hjälper huden att förnya sig själv genom att huden exfolieras effektivt och skonsamt, samtidigt som cellförnyelsen stimuleras. Resultatet blir en smidigare hud med ny lyster. De unika sammansättningarna gör att Exuviance professionella
peelingbehandlingar ger maximal effekt utan att irritera huden. En Exuviance peeling med antingen AHA eller retinol är snabb, enkel och har minimal återhämtningstid

I en AHA-peeling används olika exfolierande, cellförnyande och volymgivande fruktsyror som till exempel glykolsyra, mandelsyra och citronsyra. Omedelbart efter en AHA-peeling känns huden väldigt fin och uppfräschad.

Exuviance Radiance Peel är en högeffektiv retinolbaserad peeling. Retinol är en form av A-vitamin som exfolierar, stimulerar bildandet av nya hudceller, förbättrar hudens struktur, minimerar rynkor och jämnar ut hudtonen. Retinol passar även utmärkt för en aknebenägen eller fet hud. Peelingen appliceras på salongen och tvättas av hemma efter hudterapeutens instruktion. Efter ca 2-3 dagar kan det uppstå en fjällning som varar i någon dag beroende på hudtyp. Inom en vecka är huden helt återställd med förnyad spänst och smidighet.

Hur går en behandling till?

Vid en typisk Exuviance behandling görs en noggrann hudanalys. Nästa steg är en rengöring av huden. Därefter peelas huden skonsamt, men effektivt, med Exuviance patenterade AHA eller retinol, som också gör att cellförnyelsen i huden stimuleras. I de flesta ansiktsbehandlingar ingår en avslappnande och cirkulationshöjande massage (men oftast ej vid acne, rosacea och inte vid retinolpeeling). Med Exuviance Professional massagecreme ges dessutom maximalt med fukt till huden. Lämplig mask appliceras därefter och behandlingen avslutas med en avslutande produkt och en vårdande foundation för dem som önskar det. Direkt efter en behandling känns huden fräsch och har en fin lyster!

Tänk på

  • Uppge till din hudterapeut om du använder några läkemedel som kan påverka huden eller om det finns något annat som du tror har betydelse för behandlingen.
  • Män bör vara så nyrakade som möjligt, men inte raka sig samma dag som en behandling eftersom det då kan svida litegrann.
  • Behandling genomförs inte på en irriterad hud.
  • En Exuviancebehandling påbörjas på salong och avslutas hemma! Genom att kombinera klinikbehandlingar med de rätta hemmaprodukterna fås ett så bra resultat som möjligt.

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram

Besök en hudvårdssalong

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram