Exuviance behandling mot rosacea

Exuviance erbjuder hudvårdande alternativ som passar den mest känsliga huden, som rosacea. Tack vare ett patenterat system är Exuviance fruktsyror mycket milda och samtidigt effektiva.

Polyhydroxisyror (PHA) rekommenderas till hypersensitiv hud pga att de inte har någon irriterande effekt och att de bygger upp hudens egen skyddsbarriär samt är intensivt återfuktande. Den patenterade polyhydroxisyran (PHA) lämpar sig väl för dem som har rosacea. Dessutom har Exuviance PHA samma antiåldrande egenskaper som AHA.

Behandling mot hudsjukdomen rosacea måste anpassas till varje person

Ansiktsbehandlingar vid rosacea måste noga anpassas till varje person. Eftersom rosacea kan variera mycket krävs ofta olika insatser och produkter. Gemensamt är att det krävs en viss regelbundenhet för att behandlingarna ska ge effekt. Vid misstanke om rosacea bör en hudläkare alltid rådfrågas först. En hudvårdsbehandling hos en hudterapeut eller hudläkare som arbetar med Exuviance har en mild avfjällande effekt där hudens nybildningsprocess stimuleras. Huden stimuleras i övrigt så lite som möjligt under behandlingen och produkterna som används har en lugnande effekt. Det används ingen ånga i Exuviancebehandlingar och inte heller peeling med korn, vilket är en fördel för just rosacea klienter. Huden blir efter regelbundna behandlingar mindre röd och irriterad.

Före Exuviance behandling mot rosacea

Efter Exuviance behandling mot rosacea

Att tänka på vid Exuviance behandling mot rosacea

  • Att få bukt med sin rosacea kräver en aktiv insats från både hudterapeuten och dig. Problemen försvinner inte över en natt. Använd rekommenderade produkter hemma regelbundet. En behandling startar på en salong och avslutas hemma.
  • Uppge alltid till din hudterapeut om du använder receptbelagda, men också ej receptbelagda, läkemedel. En del läkemedel gör huden extra torr och känslig och behandling samt produktrekommendationer kan behöva anpassas till detta.

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram.