Hudvård för män

För ett fräscht och attraktivt utseende är daglig vård av huden lika viktigt som vård av hår och övriga kroppen. Genom att rengöra, exfoliera (ta bort döda hudceller), återfukta och beskydda huden med effektiva produkter hålls den i god kondition och ålderstecken fördröjs.

Produkter och behandlingar anpassas till hudens behov

Hudtyp och eventuella hudproblem är mycket individuellt och varierar från person till person. Någon har en mer fet hud, andra har en torr tendens. En del lider av acne och orenheter eller har drabbats av pigmentfläckar. Hudens behov förändras dessutom ofta med åren, men även med årstiderna. Huden blir t ex mer torr om vintern i vårt nordiska klimat. Därför är det viktigt att hudvårdsprodukter och behandlingar är anpassade till just dig och dina behov. Många män upplever att de har en s.k. normal/tålig hud, men det finns män som har mycket känslig hud, lider av torrhet, har acne osv.

Hur vet jag vilken hudtyp jag har?

Hos en hudterapet får du veta vilken typ av hud du har, liksom det skick din hud är i. Hudterapeuten kommer att ge produktrekommendationer speciellt anpassade för dig. Det är ovärderligt att få produkter som passar perfekt till din hudtyp. Passa på att då och då få en ansiktsbehandling på hudvårdssalong – som djuprengör, reparerar och gör huden mer motståndkraftig mot påfrestningar.

Rengöring, exfoliering, återfuktning och beskydd

För ett fräscht och attraktivt utseende är daglig vård av huden lika viktigt som vård av övriga kroppen. Genom att rengöra, exfoliera (ta bort döda hudceller), återfukta och beskydda huden med effektiva produkter hålls den i god kondition och ålderstecken fördröjs.

Rengör: Att rengöra huden från överskottsfett och föroreningar som samlas under en dag ger en klarare och fräschare hud. Använd en till ansiktet anpassad tvålfri rengöringprodukt.
Exfoliera: Exfoliering tar bort döda hudceller, rengör porerna på djupet och minimerar därmed både torrhet och uppkomsten av acne och pormaskar. Alla produkter från Exuviance har en lätt exfolierande effekt, någon särskild ”skrubbprodukt” behövs inte användas. Behandla gärna huden på en hudvårdsklinik då och då, för en intensivare effekt.
Återfukta: Hudens naturliga fuktinnehåll minskar vid utomhusvistelse, kallt klimat, vid solexponering, efter duch/bad och med åldern. Det är därför viktigt att dagligen återställa hudens fuktbalans med en kräm, lotion eller gel som inte bara återfuktar ytligt och för stunden.
Beskydda: Den främsta orsaken till rynkor är solexponering. En dagkräm med solskyddfaktor skyddar huden mot skadlig strålning, pigmentfläckar och för tidigt åldrande.

Att tänka på

  • Undvik starka tvålar vid rengöring av huden, de kan orsaka uttorkning och irritation.
  • Använd skonsamma produkter i samband med rakning eftersom huden blir mer känslig efteråt.
  • Prova Exuviance Purifying Cleansing gel som rakgelé, ger ett krämigt lödder och minskar effektivt uppkomsten av ingrodda hår.
  • Använd en dagprodukt med solskyddsfaktor – skyddar mot ålderstecken och allvarliga skador orsakade av solen.