Exuviance behandling mot pigmentfläckar

Många är drabbade av pigmentfläckar på huden i någon form. Orsakerna kan vara solning och hormonpåverkan, t ex vid graviditet eller användning av p-piller. Fläckarna är i regel ofarliga men kosmetiskt besvärande.


Före Exuviance behandling mot pigmentfläckar
Efter Exuviance behandling mot pigmentfläckar

Med rätt hudvårdsbehandling och rätta vanor kan fläckarna minimeras. Många fall av så kallad hyperpigmentering kan förbättras med tiden genom regelbunden användning av en hudblekningsprodukt och effektiv men skonsam exfoliering som kan fås hos speciellt utbildade hudterapeuter. Exuviance professionella klinikbehandlingar med AHA hos hudterapeut eller hudläkare löser skonsamt upp bindningarna mellan de döda hudcellerna på hudytan (exfoliering) och stimulerar nybildningsprocessen av celler längre ner i huden. Hudens pigment blir mer jämnt fördelat. Pigmentfläckar minimeras och hudtonen blir jämnare.

Det krävs regelbundna behandlingar under en period och ett undvikande av sol för att en positiv effekt ska uppnås. En dags solande utan skydd kan förstöra resultatet av månaders behandling. Det är också viktigt att klinikbehandlingar kombineras med anpassade hemmaprodukter för att få ett så bra resultat som möjligt.
 
Vissa fall av hyperpigmentering sker i djupare hudlager och kräver att en hudläkare skriver ut/genomför ytterligare behandling.

Att tänka på vid Exuviance behandling mot pigmentfläckar

    • Använd rekommenderade produkter hemma regelbundet. En behandling startar på en salong och avslutas hemma!
    • Uppge alltid till din hudterapeut om du använder receptbelagda, men också ej receptbelagda, läkemedel. En del läkemedel gör huden extra torr och känslig och behandling samt produktrekommendationer kan behöva anpassas till detta.
    • Det krävs regelbundna behandlingar under en period och ett undvikande av sol för att en positiv effekt ska uppnås.
På våra sidor om hudproblem kan du lära dig mer om pigmentfläckar


Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram.

Hitta Exuviance klinik

Eller läs mer om Exuviance produkter mot pigmentfläckar