Exuviance behandling mot acne, finnar och pormaskar

Exuviance behandlingar och produkter passar dig med acneproblem eller så kallad oren hud.

Exuviance kan hjälpa dig med acne

Många är de som ”provat allt” och som blir glada över att ha upptäckt Exuviance produkter och salongsbehandlingar. Huden blir klarare och utjämnad. Med Exuviance patenterade och väldokumenterade ingredienser fås ett tryggt och professionellt behandlingsprogram. Alfa Hydroxisyror (AHA) löser effektivt upp de ”proppar” som kan täppa till porerna och orsaka acne och pormaskar. Överskottsfett kontrolleras. AHA minskar även synbarheten av förstorade porer och minskar pigmenteringar orsakade av bla acne.

Före Exuviance behandling mot acne

Efter Exuviance behandling mot acne

Hur går en acne behandling på en Exuviance klinik till?

En acnebehandling hos en Exuviance hudterapeut kan se lite olika ut beroende på problem. Gemensamt är att det genomförs en noggrann hudanalys efterföljt av en peeling som tar bort döda hudceller och möjliggör en grundlig portömning. I en typisk acnebehandling läggs fokus på att verkligen ”göra rent” i porerna. Det läggs också en ansiktsmask anpassad efter problem och hudtyp. En behandling avslutas alltid med en kräm, ibland också med en speciell acneprodukt eller ett serum.

En behandling kan göras i ansiktet eller, som också är vanligt, på ryggen. För att se ett resultat krävs en serie behandlingar. En enstaka behandling gör sällan stor skillnad, dessutom krävs en regelbundenhet så att problemen inte kommer tillbaks. I början kan det behövas mer täta intervall mellan behandlingarna, ca 1-2 veckor, för att efter hand ökas i takt med att huden förbättras. En tumregel är att behandling på salong ska utföras var 4-6 vecka, men det kan också gå kortare eller längre tid beroende på hudens tillstånd. Produkterna som används på en hudvårdssalong är speciellt utformade för den professionella behandlingen. De ger huden en maximal effekt  – allt för att lägga en så bra grund som möjligt för den fortsatta hemmabehandlingen.

På våra sidor om hudproblem kan du lära dig mer om acne
Eller läs mer om Exuviance produkter mot acne

Att tänka på vid Exuviance behandlingar mot acne

  • Att få bukt med sin acne kräver en aktiv insats från både hudterapeuten och dig. Problemen försvinner inte över en natt. Använd rekommenderade produkter hemma regelbundet. En behandling startar på en salong och avslutas hemma.
  • Uppge alltid till din hudterapeut om du använder receptbelagda, men också ej receptbelagda, läkemedel. En del läkemedel gör huden extra torr och känslig och behandling samt produktrekommendationer kan behöva anpassas till detta.
  • Det kan uppstå en negativ effekt i början när man börjar med Exuviance produkter samt behandlingar på salong. Det beror på att det sker en rengöring på djupet. Den acne som skulle ha uppkommit under de kommande veckorna, kan bryta ut tidigare. Efter detta blir huden som regel bara bättre.

Besök en hudvårdssalong nära dig för en personlig hudanalys och ett skräddarsytt behandlingsprogram.